VISSZA

Először fotóztak le vadászó hóleopárdot, a fotós végig dokumentálta, amint elejt egy méretes juhot

Az egészben az a pláne, hogy a fotós nem is készült rá. Jed Weingarten Nyugat-Kínában túrázott a Tibeti-fennsíkon, amikor hirtelen mozgást érzékelt.

Az amerikai fotós épp a juhokat és a szarvasokat figyelte, amikor oldalról egy barna csík robbant be a képbe: a világ egyik legritkább és legtitokzatosabb nagymacskája, egy hóleopárd. A ragadozó egy bharalt, vagyis egy himalájai kék juhot vadászott le.

Azonnal felfokozott izgalomba kerültem, mert ez egy nagyon ritka lehetőség,

így lelkendezett a fotós, Jeff Weingarten, aki egyébként már több évet is eltöltött a Himalájában, hogy lencsevégre kapjon egy hóleopárdot, de eddig sikertelenül. A ragadozó ugyanis jól álcázza magát, és a nehezebben megközelíthető sziklás részeken tartózkodik általában. Most viszont a fotós, hogy nem is rájuk “vadászott” a gépével, elcsípett egy példányt, ráadásul egy olyat, amelyik éppen vadászott. Az első napon, amikor Weingarten és csapata kiszúrta az állatot, a hóleopárd nem járt sikerrel. De a fotós tudta, hogy ezt nem hagyja ennyiben, elvégre korog a gyomra, és rövidesen visszatér, úgyhogy készenlétben tartotta a fényképezőgépét. És a várakozást végül siker koronázta, a hóleopárd visszatért, és trükkösen le is terített egy juhot.

Egyébként meg ilyen kis cukik a hóleopárdok, amikor még babák és még nem vadásznak.

Forrás: https://nuus.hu

Hozzászólások